am-LAB
Széchenyi 2020

Változást hozunk

- Pannon Gazdasági Hálózat (PBN) alkalmazott kutatás-fejlesztési és képzési központ. Fókuszában a gyártó vállalkozások hozzáadott értékének növelése áll. Egyedülállóan kiterjedt a nemzetközi kapcsolat-rendszere, mely a kontinens valamennyi országát magába foglalja.

Nemzetközi tudástranszfer

A PBN ökoszisztéma fókuszú megközelítéssel, európai partnerségben segíti a tudás-átadás hatékony megvalósítását.

Digitális technológiák

Az am-LAB digitalizációs megoldásokra fókuszáló kutató-, fejlesztő- és oktató labor, amely korszerű, innovatív, a gyártáshoz és termékfejlesztéshez kapcsolódó technológiai eszközök segítségével fejlesztői környezetet biztosít az egyedi céges igények megvalósításához.

Digitalizáció az idősellátásban

Az at.home egy egyedülálló demonstrációs és tesztelési környezet, egy olyan kutatási és fejlesztési infrastruktúra, amely megkönnyíti a termék- és szolgáltatásfejlesztés megvalósítását az idősgondozás területén.

Rólunk

Az am-LAB széleskörű eszközparkkal és szakértő mérnökcsapattal biztosít versenyképes kutatási- és fejlesztési környezetet, elsősorban gyártó vállalkozások számára. Az innovációs központ az at.home egészségügyi fejlesztéseinek, valamint a PBN nemzetközi partnerségi és kutatási projektjeinek sikeres megvalósítását is aktívan támogatja. A 2017-ben alapított am-LAB Európa legjobb digitális innovációs központja címet nyerte el 2020-ban, Thierry Breton EU Biztos méltatása mellett.

 

Szolgáltatások

3D modellezés, 3D nyomtatás, 3D szkennelés, reverse engineering

Modern eszközpark segítségével, mintegy 70 különféle alapanyagból kétféle gyártás technológiával egyedi termékek, alkatrészek tervezése és gyártása, igény szerint kisebb és nagyobb példányszámban is.

Komplett termékfejlesztési folyamatok és prototípus gyártás

Teljes körű szolgáltatás nyújtás, az ötlettől a tervezésig. Egyedi termékek és szerszámok tervezése, gyártásra való előkészítése és optimalizálása.

CGI animációk

A termékfejlesztés során már a tervezés korai szakaszában készíthetőek valósághű képek, animációk a tervezett termékről. A legújabb Hollywoodi filmek szoftvereit és technológiáját használva, valósághű terek, animációk, mozgások megjelenítésére van lehetőség.

Kiterjesztett valóság alkalmazások

A legújabb kiterjesztett valóság alkalmazásokkal iOS és Android fejlesztői környezetben, ipari- és marketing megoldások megvalósítása. Gyártási adatsorok valós idejű megjelenítése, valamint a termékfejlesztés szakaszában az értékesítést segítő termékmarketinghez AR alkalmazások fejlesztése. A mobil alkalmazások mellett web alapú AR tartalmak készítése, kifejezetten az ipari fejlesztések támogatásához.

Kollaboratív- és automata mobilrobot megoldások

Különféle robotikai megoldásokhoz kapcsolódó egyedi fejlesztések megvalósítása automatizálási, valamint beltéri logisztikai folyamatokhoz automatizált mobilrobot alkalmazásokkal kkv-k és nagyvállalatok számára.

Gyártás szimuláció

Egyedi tömegtermelésre alkalmas szenzorokkal ellátott oktatási és kutatási egység, mely egy teljesen automatizált intelligens gyárat szimulál, beleértve a legújabb Ipar 4.0 technológiákat, fejlett gyártási utasításokat és prediktív karbantartási szolgáltatásokat. Karbantartáshoz, folyamatba épített minőség ellenőrzéshez, hiba előrejelzéshez és digitális klónozáshoz kapcsolható szimulációk is végezhetőek rajta.

Adatanalitika

Nagy mennyiségű rendezetlen adat rendszerezése statisztikai ismeretek és egyedi algoritmusok segítségével. A folyamatok során vevői szokások vizsgálata, vállalatok pénzügyi adatai alapján történő rövid és hosszútávú következtetések levonása, címadatok térképes vizualizációja egyaránt lehetséges.

Vállalkozói tréningek

Az interaktív modulokból felépülő tréning során bemutatásra kerülnek az ipar 4.0-hoz kapcsolódó technológiák és okoseszközök, gyártási folyamatokban való alkalmazhatósága, hatásuk a termelékenységre, valamint cégre szabott alkalmazási lehetőségeik.

A következő témákat érintik tréningjeink:

3D szkennelés

szkennelés technológiai alapjai, alkalmazási lehetőségek és példák

3D nyomtatás

technológiák, polimer alapanyagok, gyakorlati példák.

3D modellezés

3D modellek létrehozása, típusok, felhasználási területek.

Kollaboratív- és autonóm robotikai megoldások

alkalmazások, fejlesztések, gyakorlati bemutató

Kiterjesztett valóság technológiák

kiterjesztett és virtuális valóság (AR,VR) alkalmazások és programozásuk.

Termékfejlesztés, prototípusgyártás

innovatív terméktervezés digitalizációs (CGI, 3Dnyomtatás, Cinema4D) megoldásokkal

Adatelemzés

atipikus adatok elemzése, előrejelző, képfelismerő funkciókkal, szegmentáció és klasszifikáció megoldásokkal

Gyártás szimuláció

teljeskörű gyártás-demonstráció és tesztelés egyedi funkcionalitásokkal

Élmény alapú tanulás és pályaorientáció

Oktatási intézmények diákjait és tanáraikat szeretettel várjuk díjmentes, élményalapú tudásbővítésre. A tématerületekhez kapcsolódó eszközök és technológiák kipróbálására lehetőséget biztosítunk a látogatás során.

Érintett tématerületek:

  • Gyártás szimuláció 
  • Termékfejlesztés, prototípusgyártás
  • 3D nyomtatás
  • 3D modellezés
  • 3D szkennelés
  • Kollaboratív- és autonóm robotikai megoldások
  • Kiterjesztett valóság technológiák
  • Adatelemzés

Szakmai partnereink

A Csapat

Barta Balázs

ügyvezető

Joós Attila

projekt koordinátor

Tolner Ferenc

fejlesztőmérnök

Magyarfalvi Márton

fejlesztőmérnök

Váthy Balázs

fejlesztőmérnök

Haraszti Patrik

fejlesztőmérnök

Bakó Evelyn

minőségirányítási menedzser

Takács Ádám

fejlesztőmérnök

Könczöl Boldizsár

fejlesztőmérnök

Ifj. Éder Géza

fejlesztőmérnök

Gál Gyula

fejlesztőmérnök

Győrffy Milán

duális hallgató - programtervező informatikus

KAPCSOLAT

Személyre szabott ajánlatért kérjük vegye fel a kapcsolatot az alábbiakban látható kollégánkkal:

Joós Attila
Divízió vezető
attila.joos@pbn.hu
+36 30 330 2112

Központi elérhetőség:

+36 30 217 7934
info@am-lab.hu

Közösségi média: