am-LAB
Széchenyi 2020

Csapatszellem

Kutatás-fejlesztés

Szenzortechnológia és programozás

Modellezés

3D nyomtatás

Folyamat optimalizálás

Logisztikai digitalizáció

automatizált készletfelmérés

Termék vizualizáció

Üzleti animációk

Vállalkozói szemléletformálás

Pályaorientáció

am-LAB, MINT A DIGITÁLIS TECHNOLÓGIÁK LABORATÓRIUMA

Az am-LAB egy olyan szolgáltatási központ, amely a legújabb gyártási technológiák alkalmazásával és bemutatásával foglalkozik. A kulcsfontosságú ügyfelekkel szorosan együttműködve intelligens végfelhasználói termékek kifejlesztésére törekszik. Az am-LAB egy olyan technológiai transzfer spin-off vállalkozás, amely több mint egy évtizedes üzleti-fejlesztési tapasztalatokon alapul.

Kutatás-fejlesztés

Termékfejlesztés

Az ipar 4.0 és a digitalizáció számunkra szemléletmód és eszköz a magasabb nyereségesség érdekében. Partnereinkkel egy közös fejlesztési folyamat eredményeként „okosított” új termékek által prémium piaci szegmenseket érünk el.

Modellezés

Piacvezető modellező szoftvereink segítségével nem konvencionális és kreatív terméktervezést költséghatékony módon tudunk megvalósítani. Valósághű környezetben jelenítünk meg termékeket a fejlesztés bármely szakaszában.

Folyamatoptimalizálás

Szenzortechnológia és programozás

A legmodernebb módszertani ismeretek, nemzetközi nagyvállalati tapasztalatok segítik elő a középvállalkozói kutatás-fejlesztést. A termékokosítás kulcsfontosságú eleme a megbízhatóan működő, a fogyasztó számára visszajelzéseket nyújtó termékbe integrált szenzorok alkalmazása.

Logisztikai digitalizáció - automatizált készletfelmérés

Az Ipar 4.0 automatizált és digitális megoldások részeként, innovatív fejlesztés segítségével automatizálható a leltározás rendszere. A beltéri drón képes arra, hogy önállóan navigáljon, azonosítók leolvasásával adatot olvasson le és továbbítson a cég vállalatirányítási rendszerébe.

Digitális klónozás

Elérhetővé válik a gyártási kapacitás maximalizálása, a termelés valós idejű szimulációja, új gép termelési folyamatba történő hatékony illesztése, valamint új termelőüzem gyártási folyamatának megtervezése.

Szenzorozott adatmonitoring

A digitális gyártástechnológiai megoldások integrációja révén megvalósul az adatok költséghatékony kinyerése. Az am-LAB eszközparkján tesztelhető a kapacitás, energia-felhasználás, költségkontrolling nyomon követésére alkalmas monitoring rendszer.

AMR – önvezető robot

A telephelyen belüli logisztikai folyamatok autonóm módon történő megvalósításához rendelkezésünkre áll robot, vontató eszköz, amely rendszerbe integrálható. Az eszköz-eszköz közötti kommunikáció alkalmazhatóságát egyedi fejlesztéssel mutatjuk be.

Kollaboratív robot

Az általános munkaerőhiány szükségessé, a technológiai fejlődés lehetővé teszi az ember-gép együttműködést. Az automatizálható folyamatokat egyedi 3d nyomtatott alkalmazásokkal fejlesztjük ki.

Termékvizualizáció

Gyors prototípus készítés

A polimer nyomtatás széles spektrumát lefedő eszközparkkal és szakértő munkatársakkal az additív gyártásnak a kutatás-fejlesztésbe, prototípus előállításába és termelésbe történő hatékony illesztését célozzuk.

Üzleti animációk

Szolgáltatási palettánkat színesíti a filmipar által is előszeretettel alkalmazott technológiák széles köre. Partnereink az ügyfeleik számára költséghatékony módon tudnak látványos, egyedi és kreatív termékmegjelenítést filmszerűen bemutatni. Fotorealisztikus termékvizualizáció, akár a fejlesztés korai szakaszában is elérhető.

3D scanner

Olyan világszínvonalú eszköz, amely a gyors prototípuskészítéshez költséghatékony digitalizálási megoldást kínál. Tárgyak alak és textúra szerinti digitalizálása, roncsolásmentes vizsgálata, valamint 3D fájl létrehozása a vizsgált felületekről alkotják a fő elemeket.

Hololens

Képesek vagyunk prototípust, gyártósori koncepciót virtuális térben megjeleníteni. A technológia alkalmazható a tervezői-fejlesztő folyamat során, marketing célú szemléltetésre és élmény alapú oktatásra ad lehetőséget.

Digital innovation hub

Vállalkozói szemléletformálás

Üzletfilozófiánk központi eleme a folyamatos tanulás ösztönzése és megvalósulásának elősegítése. Oktatási programunk egymáshoz szervesen illeszkedő, interaktív modulokból épül fel.

Pályaorientáció

Iskola és pályaválasztás előtt álló diákok számára élményalapú szemléletformálást segítő gyakorlati bemutatók tartása az am-LAB fejlesztő laborjában.

am-LAB A SZERVEZET

Szakképzett és motivált, multidiszciplináris tudással rendelkező csapat amely közgazdászok, mérnököt, orvosok, értékesítési és nemzetközi projektmenedzserek együttműködésén alapul.
Kiterjedt szakértői csoport nemzetközi háttérrel.
A legmodernebb tudás - az egész életen át tartó tanulást preferáló munkatársak releváns ipari ágazatokból.

A 4S KONCEPCIÓNK

OKOS CSAPAT

Ez egy multidiszciplináris tudományos csapat, mérnöki, közgazdasági és orvosi háttérrel. Alkalmazott fizika, szenzortechnika, modellezés és az IKT képviseli az alapvető technikai kompetenciákat, míg az adatok elemzése és vizualizációja, projekttervezése, ROI számítások az üzleti perspektívákat. Az egészségügyi szektort érintő fejlesztési folyamatainkat nagy tapasztalattal rendelkező orvosok felügyelik.

OKOS ESZKÖZÖK

Az am-LAB a vezető adalékanyag-gyártási technológiákat folyamatosan figyelemmel kíséri, ezzel lehetővé téve a fókuszterületek legújabb fejlesztéseinek alkalmazását. Polimer nyomtatók, szenzoros megoldások, együttműködő robot, AGV és HD szkennelés képviselik a stratégiai területeket és témákat a regionális szereplők célzott oktatásában.

OKOS MEGOLDÁS

A szenzortechnikai alkalmazások, a polimer nyomtatási integráció, az intelligens termelési technológiák erős kölcsönhatása biztosítja a csapat által kínált termékek és szolgáltatások intelligens jellegét.

OKOS PARTNEREK

Ahhoz, hogy naprakész tecnológiákat tudjunk alkalmazni, szükség van a világ vezető gyártóival való együttmőködésre. Az USA-beli, ázsiai és vezető európai gyártóktudományos partnerek által mind üzleti kapcsolatokban vannak.

A TUDÁSKÖZPONTUNK

A csapat tagjai 34 Közép-Kelet Európai szereplővel közösen vesznek rész az Oxford Egyetem PricewaterhouseCoopers képzésein a Digital Innovation Hub program keretében.

12 éves vállalati audit tapasztalat a Pannon Gazdasági Hálózat spin-off vállalkozásaként.

Jenleg is élő kapcsolat 150 magyar, nagy növekedési potenciállal rendelkező vállalkozással, annak érdekében, hogy segítséget nyújtsunk számukra a digitalizáció korában.

Tanulási folyamat az L4MS kezdeményezésben - a kísérleti digitális képzés indul - részletek hamarosan.

Tanulási folyamat több mint 50 európai uniós finanszírozású projekten keresztül.

VÍZIÓ

A komplex tudás átalakítása intelligens termékekké

A komplex tudás átalakítását intelligens termékekké a legfrissebb digitális technológia alkalmazásval kívánjuk megvalósítani, hogy pénzügyileg, társadalmilag és technikailag is fenntartható értéket hozzunk létre a gyártó szektor számára.

A Csapat

Barta Balázs

Ügyvezető

Joós Attila

Projekt Koordinátor

Tolner Ferenc

Termelési és
Innovációs Menedzser

Magyarfalvi Márton

Termelési és
Innovációs Menedzser

Mátyás Péter

Villamosmérnök és
Innovációs Menedzser

Váthy Balázs

Robotikai Technikus

Haraszti Patrik

Robotikai Technikus

Bakó Evelyn

Minőségirányítási Menedzser

Horváth Teodóra

Projektmenedzser

Takács Ádám

Villamosmérnök és Innovációs Menedzser

Közösségi média

KAPCSOLAT

Szombathely, Magyarország

Zanati út 32-36

H-9700

KERESSEN FEL MINKET

110 Km

Bécs

120 Km

Győr

150 Km

Pozsony

220 Km

Budapest

+36 (30) 330 2112

info@am-lab.hu

www.am-lab.hu